U susret 38. gradačačkom Sajam šljive

Bez autora
Aug 14 2011

Međunarodna sajamska manifestacija Sajam šljive održat će se u Gradačcu od 1. do 4. septembra na oko 13.000 metara kvadratnih otvorenog i zatvorenog prostora. Organizatori iz Gradačakog sajma očekuju da će ovogodišnja najstarija sajamska manifestacija u BiH biti na nivou prošlogodišnje kada se predstavilo oko 250 izlagača iz BiH i inostranstva. Utvrđen je program 38. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive. Pored tradicionalnog susreta izglagača sa premijerom FBiH i resornim federalnim ministrom, ove godine će biti upriličeni i poslovni susreti poduzetnika Vukovarsko-srijemske županije i regije Sjeveroistočna Bosna. Zahvaljujući partnerima i sponzorima među kojima su već dugi niz godina Sarajevska pivara i Fabrika duhana Sarajevo te Solana iz Tuzle uspjeli su pripremiti sadržajne nastupe i zanimljive susrete...

U susret 38. gradačačkom Sajam šljiveMeđunarodna sajamska manifestacija Sajam šljive održat će se u Gradačcu od 1. do 4. septembra na oko 13.000 metara kvadratnih otvorenog i zatvorenog prostora. Organizatori iz Gradačakog sajma očekuju da će ovogodišnja najstarija sajamska manifestacija u BiH biti na nivou prošlogodišnje kada se predstavilo oko 250 izlagača iz BiH i inostranstva.

Kako ističe direktor Gradačačkog sajma, Husein Topčagić, utvrđen je program 38. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive. Pored tradicionalnog susreta izglagača sa premijerom FBiH i resornim federalnim ministrom, ove godine će biti upriličeni i poslovni susreti poduzetnika Vukovarsko-srijemske županije i regije Sjeveroistočna Bosna.

Brojni sadržaji

"Zahvaljujući našim partnerima i sponzorima među kojima su već dugi niz godina Sarajevska pivara i Fabrika duhana Sarajevo te Solana iz Tuzle uspjeli smo pripremiti sadržajne nastupe i zanimljive susrete. Očekujemo da će izlagači i posjetioci imati priliku uživati u pripremljenim sadržajima. Zahvaljujući brojnim kolektivnim nastupima koje organizuju privredne komore, udruženja i resorne kantonalne i općinske službe, izlagači imaju priliku da se predstave sa svojim proizvodnim programima i na taj način dopru do što većeg broja potencijalnih kupaca",najavio je direktor Husein Topćagić.

Posebno je akcentirao razgovor o zadrugarstvu i stručno savjetovanje AgroTECH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik